Tbilisi, Georgia
Appoitment
Status
Project Area

The initial idea of a residential project was born from a passion for the great open spaces and natural beauty of the Pinewood forest in Tskneti, Tbilisi, Georgia in 2017. With respect to the environment and the desire to harmonize with nature, the architects conceived modern, luxury homes that blend into the landscape.

We developed a concept that corresponds with our vision of the modern home. The entire planning of the house was designed around tree locations on site.

Architectural Design

The ground floor is structured via a split-level division and divided into two areas of use: the living-cooking/dining area and the bathroom/guest bedroom area. The resident reaches the upper floor via a staircase with an unexpected view of the pine forest. One of the most remarkable features of the location is the pine forest's strong presence from the entire living space.

The orientation of the house, in conjunction with its large windows, maximizes the amount of sunshine for optimal energy efficiency as well as affords breathtaking views of the surrounding site.

The simple, minimalist design of the house is in direct contrast with the surrounding wilderness and enhances the beauty of the physical landscape.

Originally Published: 10.04.2020
Site Area
600m²
Number of Storeys
2
Height
8m
Client
Confidential
Services
Design-Build

Tskneti, Georgia