Tbilisi, Georgia
Appoitment
Status
Project Area

Located in Tskneti, near Tbilisi, the residence is implemented in an admirable natural site. One of the most concerns with the project was to scale the house and yard respecting the surrounding landscape. Set into sloping terrain, the house is arranged over a double level, with the front yard deepening as it steps down the hill.

Architectural Solution

The facade is balanced with a classic finish of wood combined with local textured limestone, that gives the house its modernistic, contextual feel. The oversized terrace encourages the occupants to step outside and enjoy the breathtaking views of Tbilisi. Innovative roofing technology is used at the terrace of the house, which electronically regulates the slanting angle of the sunlight and at the same time protects the terrace from the rain. The project includes a stunning infinite pool directly situated on the first level of the yard, facing the beautiful view of nature. The main feature of the interiors is the natural material palette enriched with the display of the client’s extensive collection of art. 

Originally Published: 25.05.2020
Site Area
1.200m²
Number of Storeys
2
Height
10m
Client
Confidential
Services
Architecture, Interior Design, Procurement, Construction

Tskneti, Georgia