The renovation of the recreational space near Pansheti Village, in Kazbegi Municipality has been planned

Spectrum has designed the renovation project of recreational space in Kazbegi, near Pansheti village, assigned by Kazbegi Municipality. The project space represents a public park, with the project site area of 3 603 m2. Pansheti park is represented by different recreational spaces. One of them is the swimming pool, which is filled up with the natural spring with healing properties, presented in the area.
The architecture of the recreational space suits to the nature, mountains, rocks and alpine zone of Kazbegi. The pool and the surrounding area are well-equipped to the highest standards. The main pool for adults, featuring a pergola and sunbathing area transforms into the closed pool in winter. The project area also includes children’s playgrounds with a kid’s pool, multifunctional sports space and administrative building. Access to the building and movement within the territory is adapted for people with disabilities. Well organized space, tasting and collecting of drinking water is possible for 12 months for Kazbegi district residents and tourists. The surrounding areas will be of great interest to the local community in terms of business development.

Originally Published: 23.12.2019